Pisci/Pesnici Gosti

Rekla si jednom da je sve ovo zatišje pred buru

Rekla si jednom da je sve ovo zatišje pred buru. Gledala si u vodu I brojala dane kada ćemo se opet sresti ili opet rastati. Rekla si da te iznervira više moj pogrešan ton nego ljudska glupost, a u svakoj gluposti leži po parče moje ljubavne pesme za tebe. Znaš dobro da ti je neću pevati nikad trezan, zdrav I pametan. Pevaće je drugi, dobri I trezni u kafani dok ti budu sipali piće ili palili cigaretu. I znaš da u svakom dimu spavaju neke moje ruke koje će ti sklanjati kosu sa očiju, jer hoću da živim da bi gledao u njh,u te oči kako se smeju, kako plaču I kako pevaju.
Mene ne greje drugo sunce do onog kada sam te video prvi put. I oblaci I kiša koji će sigurno jednog dana poći podlakćeni sa mnom su samo tvoji snovi u kojima ti svraćam

Mene ne pokriva drugi krov
Sem tvog osmeha
I putevi kojima ću jednog dana sigurno otići
Biće boje tvojih zuba.

Ja nemam drugog kaputa
Do tvog zagrljaja
Ruke nekog malog čoveka
A u tom kaputu ću jednog dana sigurno zaspati
I biće boje tvojih očiju
Onih koje vole, mrze
Ljube I ubijaju

Ja nemam dom
I eto me
Živim u tvom srcu
Jednom ću u jednom kaputu
Izaći na drumove
I umreti u tvom srcu
Moja smrt biće boje tvojih sećanja
Biće boje ružnog,pijanog, lepog I srećnog

Ja nemam gde me sahraniti.
Pa me uzmi u ruke nekog malog coveka
I voli me dok ne nestanem…
…u tvoje srce…

Rekla si jednom da sam istrgao ruku iz tvoje ruke, I dala mi temu za razmišljanje. Rekla si da brojiš dane od tog dana. A ne znaš da sam istrgao srce iz grudi I da brojim večnost od kada mi se nisi nasmejala. Ja nemam nikoga do tebe, I kada prestaneš da brojiš, ja ću prestati da postojim.

7802 Ukupno pregleda 2 Pregleda danas
Aleksandar Pavlović

About Aleksandar Pavlović

Davno ,pre nego što je Dylan Horman zaposeo telo Aleksandra Pavlovića , kratke priče i pesme su krasile kulturne časopise i fanzine širom bivše Juge. Rodjen je 31.08 1969 god u Smederevskoj Palanci . Bio je muškog pola sve do telesne okupacije , i to vreme je iskoristi da se oženi i dobije ćerku. Kasnije , dok mu je telo i um zaposeo Dylan Horman postaje bespolno biće i 2015 objavljuje svoju prvu zvaničnu zbirku pesama. “ Zašto se biber uselio ispod tvoje kože” doživljava dva izdanja , i taj bespolni ludak sprema i drugu zbirku neformalnog naziva “ Sve vas voli Sale Pavlović “ .

One Response to “Rekla si jednom da je sve ovo zatišje pred buru”

  1. On 12. juna 2016. at 05:08 Miljka Marković responded with... #

    Ni dodati ni oduzeti

    SJAJNO

Add your response