Svakodnevica

Tako nekako i nikako drugačije

Eto, neću da brinem. Želim da živim u svom carstvu u kome verujem da će jednog dana pobediti ljudska dobrota. Neizmerno želim da se vrate prave vrednosti, s nadom da postoji prava ljubav, ona do kraja života, bez laži, velikih i malih igrarija na duge staze. Gledajući oko sebe, osluškujući i slušajuči priče, širom otvorenih očiju vidim to veliko Ništa. Lažne brakove, lažne prijatelje, lažne firmirane stvari, ne bi li se pokazala uspešnost…Ne razumem čemu, al eto, na početku rekoh- neću da brinem, jer “ sve će to o mila moje prekriti snjegovi, ruzmarin i šaš…“
Ja sam ta koja jedina može i mora promijeniti sve-počevši od sebe.
Ima smisla kad opraštam, ima smisla kad otplačem kad me stignu dani prošli, iz kojih sam učila i naučila , ima smisla kad se nasmejem u lice ljudskoj gluposti, ima smisla kad se borim s „vetrenjacama“, imaju smisla reči volim il ne volim, mogu i ne mogu, ima smisla sva iskrenost koju dajem, ima smisla i kad ustanem na levu nogu, pa u toku dana nekako nađem ravnotežu i stanem na obe, ima smisla da ponekad raspustim bataljone oko moždanih vijuga i dozvolim srcu da radi po svom…sve to pod uslovom, da uveče mirne duše legnem u krevet bez peckanja savesti.
Nisam uvek po ps-u u tuđim očima. Možda sam i naopako jednu soknu obula, žureći Svugde i Nigde.
Dosta svog sam završila, oprostila sve što sam mogla ( ma sve svima ), davala drugu, treću, petu šansu onima za koje sam mislila da treba, iz ko zna kog razloga. Možda to drugi smatraju naivnošću, ali ja to ne doživljavam tako, baš zato što sam ljudsko biće koje greši.
Sve manje se trudim da polemišem i ulazim u rasprave koje ne vode nikuda, pogotovo sa ljudima koji nikad neće prihvatiti različitosti. Ne mogu da trošim energiju koja mi treba za mnogo lepše stvari kojima se nadam.
Dobrota i nelaktanje se sigurno kad tad isplati, zato želim da se borim fer, čak i sama sa sobom.
Koji god vek da dođe, iskrenost mora da „pali“…inače smo prodali davno i samog Boga u nama, budzašto!

4376 Ukupno pregleda 1 Pregleda danas

Tags:

No comments yet.

Add your response