Svakodnevica

Nova godina

Nova godina, htela ja to il ne, dolazi za par dana. Ljudi će se ljubiti, grliti, nazdravljati, imati suze u očima, zbog odsustva dragih kojima bi baš u tom nepovratnom trenutku poželeli toliko toga lepog. Neki će spavati kao da je to samo još jedna noć u nizu, u njihovom životu. Ona to i jeste, al ipak iz neke stare brojke, preseljavamo se u novu. Novo u kome ne znamo šta naš čeka, ali se nadamo boljem i uspešnijem. Početak kao simbol lepog. Većina početaka i treba da budu lepe stvari, jer su naši izbori.
Ne znam zašto, al nikad mi taj dan nije predstavljao ništa specijalno. Tulumi, toalete, posebne pripreme, kupoholičarske aktivosti, darivanje, vašari (taštine) …ma mogu u nedogled da nabrajam.
Na sve strane zvuk petardi će odzvanjati.
Vatrometi će praštati u ponoć.
Broj maskiranih u Deda Mraza je sve veći, mada bih, iako davno odrasla, želela da verujem da postoji pravi i da će dobrima po duši , zaista ispunjavati želje u Novoj.
Popiće se galoni alhohola.
Da, svima treba opuštanje, mada šta će nekom takvo opuštanje, zbog kog se neće sledećeg jutra ni setiti glamurozne noći.
Potrošiće se, pokazaće se u najboljem svetlu i biće blještavo, al ko još tog dana nože misliti o milionima gladnih negde tamo daleko? ( ovde su svi siti..možda svega )
Činjenica je da živimo vremenu u kom skoro sve ima ima svoju cenu, osim okom nevidljivih stvari koje ne koštaju ništa, a znače život.
Možda baš zato, što želim svima pregršt te nevidljivosti svih 365 dana u godini, za koju se ne daje ni jedna jedina para, meni taj famozni 31.12. ne znači.
Zato volite, napite se tudjim očima, koje u vama bude osmehe, grlite što više najbliže, viknite ako treba to : volim te, jer sigurno prema nekom to osećate, nasmejte se i umornoj prodavačici u marketu, od starog napravite novo, samo da bi vas uveselilo, probudite se srećni jer ste zdravi.Budite hrabri da budete baš ono što jeste. Ne zaboravite da: Dobar dan ne bude samo fraza, već od srca izgovorene reči želeći nekom baš to dobro. Ne žurite u sutra, svakako će doći, s vama nasmejanim, neraspoloženem il besnim.
Pišite, crtajte, šetajte, kuvajte, mućkajte šeike iz mašte, čitajte i rastite u svemu Novom što dolazi!

580 Ukupno pregleda 1 Pregleda danas

No comments yet.

Add your response